Brownie met karamel fudge

Brownie met karamel fudge

2 september 2019 0 Door mamamarleen

Ingrediënten

Brownie van 20 x 20 cm. 16 stukken

* 60 gram boter

* 50 gram fijne kristalsuiker

* 100 gram witte basterdsuiker

* 75 gram donkerbruine basterdsuiker

* 125 gram pure chocolade

* 1 el pannenkoekenstroop

* 2 eieren

* 1 tl vanille-extract

* 100 gram bloem

* 20 gram cacaopoeder

* 1 tl bakpoeder

* 15 stukken karamel fudge

Hoe maak je deze brownies?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe het bakpapier in de brownievorm.
  2. Doe de boter, alle suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door totdat alles gesmolten is.
  3. Laat het mengsel afkoelen. Snijd ondertussen de karamel fudge in stukken. Ik heb een blokje in vieren gesneden.
  4. Mix de eieren met het vanille extract tot een luchtig mengsel.
  5. Voeg het chocolademengsel aan de eieren toe en mix door elkaar.
  6. Pak de zeef en zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder door het chocolade-eimengsel. Mix op een lage stand totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  7. Spatel de karamel fudge er doorheen.
  8. Schep het beslag in de brownievorm en zet het voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Laat volledig afkoelen voordat je de brownie snijdt.
  10. Nodig vrienden uit (of niet ;)) en geniet. Eet smakelijk!

Dit recept is gebaseerd op een recept van Laura’s Bakery.