Brownie met karamel fudge
Ingrediënten
Brownie van 20 x 20 cm. 16 stukken
* 60 gram boter
* 50 gram fijne kristalsuiker
* 100 gram witte basterdsuiker
* 75 gram donkerbruine basterdsuiker
* 125 gram pure chocolade
* 1 el pannenkoekenstroop
* 2 eieren
* 1 tl vanille-extract
* 100 gram bloem
* 20 gram cacaopoeder
* 1 tl bakpoeder
* 15 stukken karamel fudge
Hoe maak je deze brownies?
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe het bakpapier in de brownievorm.
- Doe de boter, alle suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door totdat alles gesmolten is.
- Laat het mengsel afkoelen. Snijd ondertussen de karamel fudge in stukken. Ik heb een blokje in vieren gesneden.
- Mix de eieren met het vanille extract tot een luchtig mengsel.
- Voeg het chocolademengsel aan de eieren toe en mix door elkaar.
- Pak de zeef en zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder door het chocolade-eimengsel. Mix op een lage stand totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Spatel de karamel fudge er doorheen.
- Schep het beslag in de brownievorm en zet het voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat volledig afkoelen voordat je de brownie snijdt.
- Nodig vrienden uit (of niet ;)) en geniet. Eet smakelijk!
Dit recept is gebaseerd op een recept van Laura’s Bakery.